BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 26 July 2011

BRRR .. APA CHOI NASIB AKU !

Salam semua ,kay harini exam math, sivik, agama & sejarah. Semua okay je bleh jawab tapi part yang math pehh ! sedih betul lah kan. Nak tahu kenapa ?sebab ...tak dapat jawab soalan subjektif ni semua salah aku jugak sebab tak cek kertas soalan tu betul betul. Adessss ~memang agak menyempat sangatlah kan aku nak menjawab bila aku baru perasan last last minit -,- ape pun tak bolehhh ~

Then aku bagitahu cikgu math pasal tu dia punya lah marah kan ,*tak teruk pun :) sebab aku cuai cmtu sekali ! tapi memang dah tak boleh nak buat ape lah kan ,nak buat ulangan balik pun mesti tak fair bagi budak kelas aku nanti. Takpe lah aku redha je weyh ,jadikan ni satu pengajaran buat aku !lepas ni kena lebih berhati hati lagi :D Jadi korang pun janganlah buat cmtu tau !kena cek betul betul dulu nanti menyesal tak sudah. Ni nasib ujian je kalau peperiksaan ,aisshhh mampuihh lah aku oiii -__-

Hurmm ,sampai sini je entri kali ni. Esok masih ada exam lagi. Susah jugak !doakan tau ! tata~much love


Monday, 25 July 2011

EXAMM WEEKS -,-

ASSALAMUALAIKUM


Helo all, wooahhh long time n see ha. heheh *k tipuu. How times flow very fast rite ?huhh. Now, I'm feel so lazy to do a revision for this examination. Brr ~ -,- bcos of what ?I don't feel to study at all ! HAHA.

Today I have three paper that is BM, SN & PJPK *jasmani n kesihatan. Brr ~ made me fedup to answer all that question given! why ?bcos I didn't do a revision. Serve on me!

Kayy, tomorrow still have a exam !have 4 paper you know! but I'm still sitting infront of lappy while chatting on fesbukk. How terrible me !HAHA. See next time kayy, nitess. muchh love <3<3

MISS YOU CAPITAL KI<3<3




WASSALAM :)

Tuesday, 19 July 2011

Habis Suda 'JUVANA' !!

ASSALAMUALAIKUM



Helllau semua !ok entri kali ni pasal JUVANA. Wowww! awesome gyler lah! kan kan ?
Aku rase ni lah cerita bersiri yang tervaikkk pernah disiarkan dan paling ramai penontonnye tau!*yeke? espesely REMAJA lah kan sebab ape? sebab cerita sebegini ade unsur unsur yang mana berlaku dalam kehidupan remaja zaman sekarang dan jalan ceritanya yang menarik & mencabar membuatkan remaja tertarik untuk menontonnya *puihh ,skema ayat -,- HAHA ,betol lah. tak caye tanya aku. *kay ,tipu jee .


Aku sebenarnye tak selalu sangat tengok JUVANA ni ,tapi tadi sebabkan ramai sangat yang dok banyak post dan cite pasal cerita ni aku pun tengok lah last episode nye kan. Dapat jugak. Banyak pengajaran yang kte boleh dapat dari cerita ni tau. Nak aku listkan? sampai pagi esok pun belom tentu habis. HAHA. Kay ,bagi yang menghayati jalan cerita ni meraka akan dapat sedikit sebanyak pengajaran yang baik tapi bagi yang tak tu ,sebaliknya lah kan. *yang jahat jangan diikut pulak.


Pape pun ending nye memang besttt! rugi ouhh sape tak tengok. HEHE. Cikgu Zakiah_Warden Sekolah Wira Bakti , Daim _Cikgu Daim kat Sekolah Wira Bakti *aku sukee^^ , Botak_Peninju Asia *woow! , Apek_Tokoh Korporat ,  Panjang_Model Majalah , Kicap_Pengurus Restoran & Ayam_Suami yang berjaya + anak 8 *lawak! .HEHE.




Kepada pelakon JUVANA : lakonan memang mantap !den suko den suko (^_^)V *kay ,jangan nak overdooo .
Tak lupa jugak kepada FILM SCAPE kerana menghasilkan cerita sebegini. Memang terbaikk skrip nye ! Moga lepas ni perbanyakkan lagi cerita macam ni ye. JUVANA telah memberi impak yang besar !hehehe .


Okay ,sekian sahaja entri kali ni ye. Lain hari ketemu kembali . Bhaiiii ~


WASSALAM :)

Friday, 15 July 2011

I Don't Know Whether Its My Faults )':



kay bhaiii ,not in mood today. see again !

Monday, 11 July 2011

NO TITLE !

Haii semua. Kay ,semalam memanh hot gyler cite pasal BERSIH tu. Sane sini ade je dengar pasal BERSIH ni. Aishh ,macam macam lah kan sekarang ni. Aku actually pun tak paham dengan mende alah ni segala jadah. Politik bukan pot aku. Hehe. Macam korang jugak kan. *kalau adelah. Err ,tapi aku tak tau lah mane satu yang betul nye. Bukan nak comparing or backup mane mane tapi cuma nak tau sahaje. Heheh. Sebab kan perhimpunan ni jugak ade yang kena pukul ,tangkap n even yang MATI pun ade tau !perhhh ,dasat ouh !subhanaALLAH -,-

Kay stop cite pasal BERSIH tu. Now KOTOR lak keyh.*k tipu je. Erm ,semalam jugak lah besday mr.E tu. Huaaa ,aku sedih kot time nak dekat pukul 12.00 tu. Ylar ,aku tak tau nak wis ker tak kat dea. Last last aku wish jugak. Lantak lah dea nak reply ke tak kan ,janji aku dah wish. Huhu.*padahal mengaharap.Then pagi esoknya aku bangun ade text dari dea. Horayy ,*dalam hati. Isi kandungan text nya dirahsiakan. Hihihi.

Aku ade kelas lesen pagi tu ,then pergi lah macam biasa. Brr ,bohsan !tapi malangya salah sangkaan aku tu. Kat sane boleh pulak tetibe kenal dengan bebape orang akak ni. *macam banyak ,tapi tak. So dah kenal tanya itu ini borak bla bla. Tapi memang aku teramat peramah gylaaa nye hari tu. Lain dari hari yang lain. Sebelum sebelum ni hummph jangan harap lah kan aku nak meringankan mulut aku yang berat ni nak bertanya orang @ tegur ker. Harammm ~ tah lah tetibe je :)

Balek dalam pukul 12.00 tgh cmtu. Pehh ,tersangat penat pluss mengatok weyhh @_@ dari pagi kot aku bangun. Then online ,tetibe tettt tettt ade calling dari mr.E. *wonder ,nak ape? kay ,aku pickup tanya lah then baru teringat kan besday dea today. No wonder lah kan kolling aku. Heheh. Da borak sume tanya bla bla bla ,dea ajak aku keluar. *sukesuke.rindu kot.Haha ,tak pegi jauh mane pun dekat area sini jugak. Aku tak ade ape present pun nak bagi kat dea. *bahjet tarak !. Tapi memang aku sangat seronok bila keluar dengan dea hari tu. Tak dapat dilupakan saat manis. *part nak balik ,aku benci !.

Hari ni (ahad) pegi majis kahwin dua rumah.*dua je pun. Kay ,makanan nya semua tak sedap. Lagi lagi ruma yang first ,werkkk terbantut selera aku nak makan -,-. Pakai simple sahaja. Aku bukan nak pegi wedding anak dato or tan sri. Heheh. *tak tanya pun. Selalu kalau nak kua pegi mane mane mesti nak snapping. Hahah ,memang tak sah lah kan. So ,disebabkan ade sebab musabab yang tertentu picture nya suma macam sakai. HAHA. Kay ,hari isnin aku tak pegi sekolah buat cuti sendiri ! bertambah cuti jadi 2 hari termasuk jumaat lepas. *malas nya budak. K bhaii.

Akhir sekali ,tatapan gambar shafirah kamaluddin :DD



Saturday, 9 July 2011

TOO BAD -,-

ASSALAMUALAIKUM 

hurmm ,hari ni aku tak pegi sekolah sebab keterlewatan bangun. perhh ,ape nak jadi soidd dengan aku. haha ,tah la aku pun tak tau. semalam tido awal kot. *terlampau awal dari biasa !hehe. bangun pagi dalam pukul 7.15 cmtu la kan. then mak kejut suruh bangun cepat sebab dah lambat. eishh ,gyler ke ape !?takkan lah nak pegi sekolah jugak kan ,masok sekolah pukul 7.20 kot. da tu gerenti tak sempat la kan !*ape la mak aku ni -,-'
then dea pun bebel la kan ituini bla bla bla ~aku buat dek je terus zzzZZ balek :) *agak kuang hajo .heheh

then dalam pukul 11 baru bangun. whatt thee !!!gyler ouhhh.HAHA ,kantoi seyh :)
aku tak tau lah ,sejak akhir akhir ni aku kerap mimpikan dea. huh dea?? sapesape?? adooaarhh !haha ,tak payah bagitahu pun korang mesti dah dapat agaknye kan ??hehehe. kay fine ,memang betol aku asyik mimpi pasal dea. maybe aku rindu dea kot.*kot la kan dea rindukan aku. hurmm

huhh ,korang (cehh ,mcm ade yang bace je)mesti bohsan gyler kan tak habes2 aku post mesti ade mention 'dea' kan?? hahah ,tak kesah la nyahh as long as aku tak kacau hidup korang :)) kan kan?? actually aku pun tak tau sampai bila nak stop posting about dea je. sekarang ni ape yang aku buat mesti ade yang tak kena ouh. kejap kejap lupa ini ,itu hurghh macam macam lah !mood pulak tak stabil !kadang kadang marah ,sedih ,gembira dan macam macam lagi !boleh gyler jadinya !sebab ape?? huhhh ,tah !orang cakap sebab penangan cinta !ceittt ,tipu arh !*betol ker tak eak ??(wonder)

then ,esok pulak ade kerja kerja PEMBERSIHAN kat sekitar KL nun tu haa. *PEMBERSIHAN ???
hahaha ,lawak lah !bukan bersih yang mcm gotong royong tu la. ni tak silap aku perhimpunan tah ape benda arh. aishhh ,macam macam kan sekarang ni. pelik betol aku dengan dorang semua ni.*dunia dunia.kat TV pun ade bagitau 'anda dilarang menyertai perhimpunan BERSIH dan akan dikenakan denda 10,000 atau penjara' pehhh !haa ???ce tengok tu !nampak sangat berbahaya kan ???so anda semua jangan melibatkan diri tau !bahaye~~ so esok janganlah keluar ke mana mana keyh. dok je uma diam diam.hehehe. tapi kalau nak jugak ,tak dapek den nak nolong eihh ^_^*gurau jek! korang jagelah diri baek baek dan jangan pakai baju kaler 'KUNING' kalau kat luar tu esok.hehe.berhati hati dengan mereka yang memakai baju berwarna 'KUNING' ahahakks ~





kay bhaii ,nites ~

WASSALAM :)

Thursday, 7 July 2011

PUJAAN HATIKU

untuk seseorang yang bermakna dalam hidupku :'(

PUJAAN HATI .. kau telah menyinari hidupku 
sejak hadirnya dirimu 
membuat aku menyedari
bahawa betapa indahnya cinta itu

PUJAAN HATI .. kau memberi aku harapan baru
setelah ku hadapi satu kekecewaan
kau membangkitkan rasa
ingin mencintai & dicintai
dalam diriku ini

PUJAAN HATI .. kau telah memberi aku rasa
dihargai,disayangi & mungkin dicintai
membangkitkan rasa rindu
yang teramat tatkala kita berjauhan

PUJAAN HATI .. kau juga memberi aku semangat agar
aku tabah & sabar dalam
menghadapi dugaan & cabaran
dalam hidup ini ketika kita masih
di awal menyemai kasih

PUJAAN HATI .. kau cuba menjadi yang terbaik untukku
walaupun aku tahu bahawa
dirimu memang selalu terbaik bagiku
aku amat menghargainya

PUJAAN HATI .. kau menimbulkan rasa cinta dalam hati ini
menghapus segala kata kata hati kerasku
untuk memberi kasih ini
kepadamu hingga tiada yang mampu
dapat menidakkannya

PUJAAN HATI .. namun kini kau telah pergi jauh
jauh dari mataku & diriku
tapi aku tetap berasakan bahawa kau selalu
berada dekat denganku
segala kenangan antara kita tidak akan pernah aku
lupakan sayangku
ketahuilah bahawa aku masih mencintai & menyayangi mu
hingga kini masih tiada siapa yang
mampu menjadi pengganti dihatiku

PUJAAN HATI .. mungkin sudah tercatatnya takdir
untuk kita tidak bersama lagi
tapi aku tidak pernah berputus harapan
bahawa aku akan kehilanganmu selamanya
aku akan tetap memohon & berharap agar
kita akan kembali bersatu menyemai cinta yang
sudah termaktub dalam hati ini

PUJAAN HATI .. saban hari aku akan menunggu khabar darimu
walaupun aku tahu itu tidak mungkin akan
terjadi kerana sudah terlerainya
kasih antara kita
aku tahu bahawa aku tidak perlu mengharap
apa apa pun darimu 
tapi aku tidak mampu untuk
berbuat begitu kerana aku
sudah terlalu menyayangimu sayang
tidak sanggup aku ingin melihat kau bersama
yang lain selain diriku

PUJAAN HATI .. mungkinkah masih ada ruang kemaafan
untukku ?aku terlalu merindukanmu
merindukan saat & detik kita
bergurau bersama
meluangkan masa terindah bersama
kini masih terbayang bayang di benakku

PUJAAN HATI .. kehilanganmu telah menyedarkanku
apakah makna cinta yang sebenar
walaupun aku tahu cinta juga boleh
membuatkan seseorang itu terseksa
terseksa kerana merindukan kekasihnya

PUJAAN HATI .. sesungguhnya kau telah memberi kesan
dengan kehadiranmu dalam hidupku
aku tidak akan pernah penat menanti & melupakanmu

PUJAAN HATI .. aku berdoa agar kau di sana 
yang jauh dariku tapi tidak dari hatiku
mengecapi hidup yang bahagia kerana
ketiadaanku ini mungkin memberi kau
sedikit kebahagiaan

KASIHKU PADAMU TIDAK AKAN PERNAH PUDAR


  


Tuesday, 5 July 2011

Youuu T__T





















okayy , I think its enough for today to expressed my feelings right now. I know its hard for me to forget you. You has been filling the space in my heart. My heart is empty without you. Now only you reigned in my heart baby ... MISHH you <3<3


kay bhaii ~

Saturday, 2 July 2011

MACAM MACAM HAL ! BIKIN HAL ! -..-


ASSALAMUALAIKUM

hyy kawankawan !wahh ,lame nye aku tak update blog ni.mcm mcm yang jadi kat aku bulan lepas (6). so aku harap la kan bila da masuk bulan 7 ni semuanya akan jadi ok dan tak ade pape yang jadi lagi.aku tak tahan la lau setiap hari hidup aku ni asyik diganggu je.sape yang dapat tahan kau tahu !ingat aku ni hati lembut? sabar? sangat ke kalau benda2 yang mengarut merapu meraban jadi dalam life aku? huhhh -,- terlalu banyak konflik antara kau kau kau dan aku !

FIRST !tah la weyh ,aku pun tak tahu nape ade je yang tak suke or dengki dengan aku ni. nak kate aku ni HOT *hot kehh? dah sah2 la bukan kan ,cantek pun tak jugak ,pandai lagi la hampehhh. hah !sebab ape eak? brrr ~ tak paham lah aku dengan budak budak zaman sekarang ni ade je yang dea tak puas hati dengan orang tu la ini la.MASALAHHHH betol !!! ape kate aku cadangkan yang kau kau dan kau tu pegi je face to face dengan orang yang kau tak puas hati tu. tak yah nak dok kutuk orang tu sane sini ,kan benda tak baek tu.dari kau rase sakit hati tak tentu pasal baek la kau jumpa orang tu terus kan. betol tak?? tak caye kau cube la lepas ni. haa ni buat orang yang ade masalah ketidakpuasan hati la kan tapi yang tak ade masalah tu jangan pulak pegi carik masalah.padah je nanti.HAHA.

kayy SECOND !berakhir la sudah hari sukan sekolah kali yang tetttt tak tau !hehe terok seyh *pagi tu hujan lebat kot ,so lebat pun datnag jugak kat stadium peduli ape.hehe. tapi memang ramai la kan yang terpaksa mandi hujan..mandi hujan ramai ramai !hahaha.lawak sungguh !tengok budak2 kawat kesian lak habis basah kuyup dengan uniform dorg tu.sabo je lahhh ~ dalam kol 9 baru la start then abis dalam kol 2 cmtu.series penat kot !da la tengah2 panas.huhhhh.

3 acare aku masok tapi satu je yang menang 4x100 tu pun tempat k-3 kena kitai akhir2 tu.tak pe la tak ade rezeki nak dapat tempat pertama kan. alhamdulillah ade jugak menang kan dari tak ade? lain acare 4x400 batal sebab sorang pengsan.huhu ,terlampau excited sangat kott* 100 meter aku ingatkan tak yah masok tapi lastlast cikgu pakse jugak.pehhh !tapi kalah jugak.hoho. yla aku mane lari laju ouhh ,lembbb gyler nyer.kutuk diri sendiri* jangan kau yang kutuk dah lah !hehehe.pape pun sukan sekolah tahun ni kurang meriah la.betol tak betol tak?kan aku da cakap..heee*

LAST !masalah kau dan aku.sape 'kau'??err ,sape sape je la nyahh *kayy masalah ni aku nak kate berpunca dari orang lain pun tak boleh jugak sebab semua yang terjadi tu mesti ade hikmahnye kan ?so maybe da memang benda ni nak jadi kan so memang aku tak boleh nak cakap sape yang salah la kan.tapi masalah ni belum selesai lagi sampai masok bulan ni(7). huhh ,aku tak tau lah nak buat cmne lagi.nak harapkan kau ?hummphh ,tah sampai kapan la ka kau nak tolong aku settlekan.tapi kau tak tau yang aku sangat sangatttt rindukan apa yang kte penah buat bersama dulu ,kenangan antara kte teralu banyak sampaikan kat mana2 aku pergi mesti akan teringatkan semua kenangan manis tu.sumpah rindu gylerrr !sampai aku kadang2 naik gylerr tahu .....





so aku harap sangat dan berdoa semoga bulan yang baru ni akan lebih menyinari hidup aku selepas apa yang aku hadapi sebelum sebelum ni...amin~~

kayy lah hari da hampir subuh ni tapi aku tak tido2 lagi.aishhh ape nak jadi lah.anak sapo lah ni* kol 7 da kena gerak nak pegi sekolah ade LARIAN 1MALAYSIA. pehhh ,sumpah semangat lebih :)* harusla kan.tercatat dalam BOOK OF RECORD kott ..... untg tak untgla kan :DD.kayy ,babayyy.

WASSALAM :)