BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 26 August 2011

Rasa Gelisah Sudah Tiada

Hai semua ,assalamualaikum. Aku malas nak potpet panjang menjela. Aku cuma nak share story sikit. Pernah aku menceritakannya sebelum ni. Akhirnya dengan berkat Allah S.W.T aku diberi kekuatan untuk memohon maaf kat orang sebelum ini sudah lama aku tak bertegur sapa. Sebabkan hal apa tak perlu lah korang nak tahu ea.

Aku rasa tenang sangat bila dah luahkan semuanya pagi tadi (khamis) yang mana aku sebelum ni tak pernah menangis sebabkan hal mcm tu ,tapi aku tewas jugak. Aku nangis siol ! *maluu kot. Tapi takpe asal kan aku rasa tenang & tenteram ! Lepas ni dapatlah aku pergi dengan tenang tanpa rasa gelisah lagi. hehehe.

KAWAN MOGA KAU HIDUP BAHAGIA DISAMPING ORANG TERSAYANG <3<3

Kay bhaii ,wassalam.

Monday, 22 August 2011

Aku Taip Kau Baca Then Komen

ASSALAMUALAIKUM

Hai semua apa khabar? sihat tak? hope semua sihat la kan. Okay tak moh soseh banyak sangat nyampah orang je kan. *tahu takpe. Sekarang ni malam LAILATUL QADAR pun dah berlalu. tahu tak malam apa tu? meh nak bagi tahu yang tak tahu ,malam tu bermaksud 'malam yang lebih baik dari seribu bulan' tengok? besar sungguh kuasa Allah kan? syukur alhamdulillah.

Pejam celik pejam celik ,sudah 22 hari umat Islam menunaikan ibadah puasa kan. Subhanaallah sungguh pantas masa berlalu hinggakan aku tak sedar (leka) dengan perubahan di sekeliling aku. Jadi ,lagi beberapa hari je kita nak menyambut bulan syawal. Huhh ,memang raya tahun ni tak bermakna dah bagi aku sebab semuanya yang indah2 dah berubah. Berubah kepada yang tak baik -__-* too bad rite?

Bila lah agaknya kita semua akan berbaik. Ye ,berbaik macam dulu. Bergurau ,bergelak tawa sama sama ,memang sangat sweet kan sygg masa tu? Ouhh ,aku rinduu <3<3

Okay now ,aku nak mintak pendapat rakan rakan aku ni.*kalau korang rasa aku ni kawan korang. Patut tak aku minta maaf kat dorang? Kalau nak dibiarkan lama lama memang sampai aku mati pun tak selesai kan? betul? Jadi aku rasa sementara aku masih ada masa ni ,aku nak sangat mintak maaf kat dorang dan dalam pada masa yang sama aku takut. Takut sebab mungkin dorang tak dapat nak terima or maafkan aku. Aku rasa nak peluk dorang ,bagi rindu aku terubat. Tapi... tu semua tak mungkin terjadi. Masakan dorang nak sentuh aku yang dirasakan sungguh jahat ni. Takpe lah ,aku redha...

Ya Allah ,bantulah hambaMu ini.

p/s : dorang (org yg ada salah faham ngn aku)


WASSALAM :)


Monday, 15 August 2011

BILA PUASA SEMUA AKU RINDU :'(

Heloo ,assalamualaikum. apa khabar semua? wahh ,lame lah kan aku tak update blog ni. Agak2 dah masuk seminggu rasanya kan?*mcm kau peduli. Ok lah ,taknak membebel panjang lebar.*nanti bosan :)

Masuk je bulan 8 ni aku jadi orang yang paling sibuk sekali.*poyo. Bukan apa lah kan ,cuma bulan ni aku mula kerja part time. Jadi masa yang sebelum2 ni banyak masa terisi dengan kerja je lah. Tak ada dah nak duduk rumah, tido, makan, melepak dan sbg. Okay what?? kau ade?? dah lah suka melepak *bagi yg suka melepak jgn marah.hehe.

Jadi syukur alhamdulillah sebab bila dah kerja ni aku tak buat dah kerja yang tak berfaedah. Huhu. Okay, berbalik pada tajuk asal. Rindu? rindu sama siapa? err ,tah lah sebenarnya aku pun tak tau !haha ,sengal !Aku cuma rindukan orang yang pernah rapat dengan aku dulu. Semua yang kami buat pasti akan teringat balik. Sumpah aku cakap !begitu pantas masa berlalu sampaikan aku jadi lupa dekat mereka semua. Tapi bila tibanya bulan puasa ni ,perasaan rindu tu datang dalam diri aku. Aku pun rindu dengan keadaan masa dulu. Namun kini semuanya telah berubah. Tak seperti dahulu. Ye tak seperti dahulu......

Kadang kadang puas aku berfikir apa semua yang jadi ni salah aku?? Mungkin ye. Hurmmm ,takpe lah semua ni mungkin ada hikmahnya. Hanya Allah yang mengetahuinya.


p/s :maafkan segala salah dan silap yg aku pernah buat dekat kalian ~

Monday, 8 August 2011

BIZZYYY WOOO ~

Heyyy, wazup all !haha *sangat sakai lah kan. Okay memang lame la kan tak update blog, disebabkan kesibukan yang melampau. HAHA. actually aku dah lame nak buat entry baru tapi asyik sibuk dan tiada kesempatan waktu   untuk meng-update.*cewahh ,ayat bukan mean nyahh! tambah lagi bila dah part time job ni, ermm lagi lah kan bertambah kesibukan aku. Series tak ada masa langsung tau! aku shift petang pukul 5 sampai 10 balik sekolah dah sah2 la kan nak rehat, buat homework *buat ker??. Memang la penat tapi nak buat macam mane kan dah nak sangat kerja.

Jadi sekarang bila dah kerja part time ni memang masa aku banyak yang terisi lah. Kalau dulu aku asyik merayau sane sini, melepak lagi. Ye lah orang dah berlesen kan macam tu lah, nak tayang satu kampung yang dah lulus ade lesen konon !haha ,kentuut je :P alhamdulillah la mak aku bagi kerja tahun ni, sebab baru tingkatan 4 kalau tahun depan dah sah2 lah tak dapat sebab nak SPM kan. *tangkayu makk <3 hehe.

Tapi bila dah kerja ni mase aku nak melepak pun terhad tau! awal2 aku rasa macam tak bestt je bila kerja ni ,tapi lame lame dah okay. First day aku masuk kerja je malu malu lah ,skema ,bendul. HAHA tapi ade jugak kawan kawan yang aku kenal kat sana. Then bila dah masuk hari yang seterusnya aku mula naik kepala lah ,nak tahu ?aku pakai baju style macam orang yang dah lame kerja situ je ,siap make up nye lagi *memang tak leh blahh kan. hehe. Ala ,biasa lah tu kan ,manusia. Pape pun aku enjoy je !yeahh.

Okay aku rasa sampai sini je lah ye ,panjang pangjang pun bukan ada yang nak baca. HAHA. *sedar pun. Harap enjoy je lah eak bila baca ni :) chill ! k bhaiii ~





gambar ni sebelum dan selepas aku ambil lesen. boleh usha di FB aku lah ye :)
p/s : dah LULUS tau !nak ronggeng ?jommm~kahkahkah

Monday, 1 August 2011

Ramadhan Datang Lagi ^_^

ASSALAMUALAIKUM




Hai semua, apa khabar? hope sihat sihat je kay. Erm lama nya kan tak update blog ni, sory kay sibuk sikit lah. hehe. *over nyahh. Hurmm, pejam celik je dah masuk bulan 8 iaitu bulan puasa. Cepatnya masa berlalu kan kawan kawan? Terasa makin singkat hidup sekarang ni. hehe. *cepatcepat taubat :).

Jadi, dibulan yang mulia ini aku (shafirah kamaluddin) nak mengucapkan selamat berpuasa pada semua umat Islam di seluruh dunia. Semoga ramadhan kali ini memberi kita semua keinsafan & hidayah untuk memohon keampunan daripada Allah di atas segala dosa kita sebelum ini .. sekaligus memberi kita sinar kehidupan di masa akan datang .. aminn. *ayat sgt tak boleh blahh kan.

Aku harap sangat di bulan puasa ini aku dapat memperbaiki sedikit demi sedikit salah dan silap aku sebelum ni. Mungkin aku terlampau biadab atau memang tak beradab. hehe *kay tipu je. Aku pun manusia biasa tak lari dari melakukan kesilapan, jadi aku akan cuba untuk mengubahnya secara perlahan. Ustazah aku cakap doa seorang hamba akan mudah dimakbulkan di bulan puasa ini. *aku harap !

Kepada semua kawan, ampunkan segala salah dan silap yang aku pernah lakukan kat korang semua kayy. Secara sengaja atau tak sengaja. Mungkin aku tak perasan :'( *mintak simpati. Aku ampunkan segala salah silap korang even seteruk mana pun korang pernah buat kat aku. Aku halalkan semuanya selama kita pernah berkawan  ^_^ kau jangan sedih & bimbang ea. Aku tetap sayang kawan kawan aku sampai akhir nafas aku. Percayalah :')

Akhir kata, SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN AL MUBARAK. Perbanyakkan amal ibadah kepada Allah....






WASSALAM:)

Tuesday, 26 July 2011

BRRR .. APA CHOI NASIB AKU !

Salam semua ,kay harini exam math, sivik, agama & sejarah. Semua okay je bleh jawab tapi part yang math pehh ! sedih betul lah kan. Nak tahu kenapa ?sebab ...tak dapat jawab soalan subjektif ni semua salah aku jugak sebab tak cek kertas soalan tu betul betul. Adessss ~memang agak menyempat sangatlah kan aku nak menjawab bila aku baru perasan last last minit -,- ape pun tak bolehhh ~

Then aku bagitahu cikgu math pasal tu dia punya lah marah kan ,*tak teruk pun :) sebab aku cuai cmtu sekali ! tapi memang dah tak boleh nak buat ape lah kan ,nak buat ulangan balik pun mesti tak fair bagi budak kelas aku nanti. Takpe lah aku redha je weyh ,jadikan ni satu pengajaran buat aku !lepas ni kena lebih berhati hati lagi :D Jadi korang pun janganlah buat cmtu tau !kena cek betul betul dulu nanti menyesal tak sudah. Ni nasib ujian je kalau peperiksaan ,aisshhh mampuihh lah aku oiii -__-

Hurmm ,sampai sini je entri kali ni. Esok masih ada exam lagi. Susah jugak !doakan tau ! tata~much love


Monday, 25 July 2011

EXAMM WEEKS -,-

ASSALAMUALAIKUM


Helo all, wooahhh long time n see ha. heheh *k tipuu. How times flow very fast rite ?huhh. Now, I'm feel so lazy to do a revision for this examination. Brr ~ -,- bcos of what ?I don't feel to study at all ! HAHA.

Today I have three paper that is BM, SN & PJPK *jasmani n kesihatan. Brr ~ made me fedup to answer all that question given! why ?bcos I didn't do a revision. Serve on me!

Kayy, tomorrow still have a exam !have 4 paper you know! but I'm still sitting infront of lappy while chatting on fesbukk. How terrible me !HAHA. See next time kayy, nitess. muchh love <3<3

MISS YOU CAPITAL KI<3<3




WASSALAM :)

Tuesday, 19 July 2011

Habis Suda 'JUVANA' !!

ASSALAMUALAIKUM



Helllau semua !ok entri kali ni pasal JUVANA. Wowww! awesome gyler lah! kan kan ?
Aku rase ni lah cerita bersiri yang tervaikkk pernah disiarkan dan paling ramai penontonnye tau!*yeke? espesely REMAJA lah kan sebab ape? sebab cerita sebegini ade unsur unsur yang mana berlaku dalam kehidupan remaja zaman sekarang dan jalan ceritanya yang menarik & mencabar membuatkan remaja tertarik untuk menontonnya *puihh ,skema ayat -,- HAHA ,betol lah. tak caye tanya aku. *kay ,tipu jee .


Aku sebenarnye tak selalu sangat tengok JUVANA ni ,tapi tadi sebabkan ramai sangat yang dok banyak post dan cite pasal cerita ni aku pun tengok lah last episode nye kan. Dapat jugak. Banyak pengajaran yang kte boleh dapat dari cerita ni tau. Nak aku listkan? sampai pagi esok pun belom tentu habis. HAHA. Kay ,bagi yang menghayati jalan cerita ni meraka akan dapat sedikit sebanyak pengajaran yang baik tapi bagi yang tak tu ,sebaliknya lah kan. *yang jahat jangan diikut pulak.


Pape pun ending nye memang besttt! rugi ouhh sape tak tengok. HEHE. Cikgu Zakiah_Warden Sekolah Wira Bakti , Daim _Cikgu Daim kat Sekolah Wira Bakti *aku sukee^^ , Botak_Peninju Asia *woow! , Apek_Tokoh Korporat ,  Panjang_Model Majalah , Kicap_Pengurus Restoran & Ayam_Suami yang berjaya + anak 8 *lawak! .HEHE.




Kepada pelakon JUVANA : lakonan memang mantap !den suko den suko (^_^)V *kay ,jangan nak overdooo .
Tak lupa jugak kepada FILM SCAPE kerana menghasilkan cerita sebegini. Memang terbaikk skrip nye ! Moga lepas ni perbanyakkan lagi cerita macam ni ye. JUVANA telah memberi impak yang besar !hehehe .


Okay ,sekian sahaja entri kali ni ye. Lain hari ketemu kembali . Bhaiiii ~


WASSALAM :)

Friday, 15 July 2011

I Don't Know Whether Its My Faults )':



kay bhaiii ,not in mood today. see again !

Monday, 11 July 2011

NO TITLE !

Haii semua. Kay ,semalam memanh hot gyler cite pasal BERSIH tu. Sane sini ade je dengar pasal BERSIH ni. Aishh ,macam macam lah kan sekarang ni. Aku actually pun tak paham dengan mende alah ni segala jadah. Politik bukan pot aku. Hehe. Macam korang jugak kan. *kalau adelah. Err ,tapi aku tak tau lah mane satu yang betul nye. Bukan nak comparing or backup mane mane tapi cuma nak tau sahaje. Heheh. Sebab kan perhimpunan ni jugak ade yang kena pukul ,tangkap n even yang MATI pun ade tau !perhhh ,dasat ouh !subhanaALLAH -,-

Kay stop cite pasal BERSIH tu. Now KOTOR lak keyh.*k tipu je. Erm ,semalam jugak lah besday mr.E tu. Huaaa ,aku sedih kot time nak dekat pukul 12.00 tu. Ylar ,aku tak tau nak wis ker tak kat dea. Last last aku wish jugak. Lantak lah dea nak reply ke tak kan ,janji aku dah wish. Huhu.*padahal mengaharap.Then pagi esoknya aku bangun ade text dari dea. Horayy ,*dalam hati. Isi kandungan text nya dirahsiakan. Hihihi.

Aku ade kelas lesen pagi tu ,then pergi lah macam biasa. Brr ,bohsan !tapi malangya salah sangkaan aku tu. Kat sane boleh pulak tetibe kenal dengan bebape orang akak ni. *macam banyak ,tapi tak. So dah kenal tanya itu ini borak bla bla. Tapi memang aku teramat peramah gylaaa nye hari tu. Lain dari hari yang lain. Sebelum sebelum ni hummph jangan harap lah kan aku nak meringankan mulut aku yang berat ni nak bertanya orang @ tegur ker. Harammm ~ tah lah tetibe je :)

Balek dalam pukul 12.00 tgh cmtu. Pehh ,tersangat penat pluss mengatok weyhh @_@ dari pagi kot aku bangun. Then online ,tetibe tettt tettt ade calling dari mr.E. *wonder ,nak ape? kay ,aku pickup tanya lah then baru teringat kan besday dea today. No wonder lah kan kolling aku. Heheh. Da borak sume tanya bla bla bla ,dea ajak aku keluar. *sukesuke.rindu kot.Haha ,tak pegi jauh mane pun dekat area sini jugak. Aku tak ade ape present pun nak bagi kat dea. *bahjet tarak !. Tapi memang aku sangat seronok bila keluar dengan dea hari tu. Tak dapat dilupakan saat manis. *part nak balik ,aku benci !.

Hari ni (ahad) pegi majis kahwin dua rumah.*dua je pun. Kay ,makanan nya semua tak sedap. Lagi lagi ruma yang first ,werkkk terbantut selera aku nak makan -,-. Pakai simple sahaja. Aku bukan nak pegi wedding anak dato or tan sri. Heheh. *tak tanya pun. Selalu kalau nak kua pegi mane mane mesti nak snapping. Hahah ,memang tak sah lah kan. So ,disebabkan ade sebab musabab yang tertentu picture nya suma macam sakai. HAHA. Kay ,hari isnin aku tak pegi sekolah buat cuti sendiri ! bertambah cuti jadi 2 hari termasuk jumaat lepas. *malas nya budak. K bhaii.

Akhir sekali ,tatapan gambar shafirah kamaluddin :DD



Saturday, 9 July 2011

TOO BAD -,-

ASSALAMUALAIKUM 

hurmm ,hari ni aku tak pegi sekolah sebab keterlewatan bangun. perhh ,ape nak jadi soidd dengan aku. haha ,tah la aku pun tak tau. semalam tido awal kot. *terlampau awal dari biasa !hehe. bangun pagi dalam pukul 7.15 cmtu la kan. then mak kejut suruh bangun cepat sebab dah lambat. eishh ,gyler ke ape !?takkan lah nak pegi sekolah jugak kan ,masok sekolah pukul 7.20 kot. da tu gerenti tak sempat la kan !*ape la mak aku ni -,-'
then dea pun bebel la kan ituini bla bla bla ~aku buat dek je terus zzzZZ balek :) *agak kuang hajo .heheh

then dalam pukul 11 baru bangun. whatt thee !!!gyler ouhhh.HAHA ,kantoi seyh :)
aku tak tau lah ,sejak akhir akhir ni aku kerap mimpikan dea. huh dea?? sapesape?? adooaarhh !haha ,tak payah bagitahu pun korang mesti dah dapat agaknye kan ??hehehe. kay fine ,memang betol aku asyik mimpi pasal dea. maybe aku rindu dea kot.*kot la kan dea rindukan aku. hurmm

huhh ,korang (cehh ,mcm ade yang bace je)mesti bohsan gyler kan tak habes2 aku post mesti ade mention 'dea' kan?? hahah ,tak kesah la nyahh as long as aku tak kacau hidup korang :)) kan kan?? actually aku pun tak tau sampai bila nak stop posting about dea je. sekarang ni ape yang aku buat mesti ade yang tak kena ouh. kejap kejap lupa ini ,itu hurghh macam macam lah !mood pulak tak stabil !kadang kadang marah ,sedih ,gembira dan macam macam lagi !boleh gyler jadinya !sebab ape?? huhhh ,tah !orang cakap sebab penangan cinta !ceittt ,tipu arh !*betol ker tak eak ??(wonder)

then ,esok pulak ade kerja kerja PEMBERSIHAN kat sekitar KL nun tu haa. *PEMBERSIHAN ???
hahaha ,lawak lah !bukan bersih yang mcm gotong royong tu la. ni tak silap aku perhimpunan tah ape benda arh. aishhh ,macam macam kan sekarang ni. pelik betol aku dengan dorang semua ni.*dunia dunia.kat TV pun ade bagitau 'anda dilarang menyertai perhimpunan BERSIH dan akan dikenakan denda 10,000 atau penjara' pehhh !haa ???ce tengok tu !nampak sangat berbahaya kan ???so anda semua jangan melibatkan diri tau !bahaye~~ so esok janganlah keluar ke mana mana keyh. dok je uma diam diam.hehehe. tapi kalau nak jugak ,tak dapek den nak nolong eihh ^_^*gurau jek! korang jagelah diri baek baek dan jangan pakai baju kaler 'KUNING' kalau kat luar tu esok.hehe.berhati hati dengan mereka yang memakai baju berwarna 'KUNING' ahahakks ~





kay bhaii ,nites ~

WASSALAM :)

Thursday, 7 July 2011

PUJAAN HATIKU

untuk seseorang yang bermakna dalam hidupku :'(

PUJAAN HATI .. kau telah menyinari hidupku 
sejak hadirnya dirimu 
membuat aku menyedari
bahawa betapa indahnya cinta itu

PUJAAN HATI .. kau memberi aku harapan baru
setelah ku hadapi satu kekecewaan
kau membangkitkan rasa
ingin mencintai & dicintai
dalam diriku ini

PUJAAN HATI .. kau telah memberi aku rasa
dihargai,disayangi & mungkin dicintai
membangkitkan rasa rindu
yang teramat tatkala kita berjauhan

PUJAAN HATI .. kau juga memberi aku semangat agar
aku tabah & sabar dalam
menghadapi dugaan & cabaran
dalam hidup ini ketika kita masih
di awal menyemai kasih

PUJAAN HATI .. kau cuba menjadi yang terbaik untukku
walaupun aku tahu bahawa
dirimu memang selalu terbaik bagiku
aku amat menghargainya

PUJAAN HATI .. kau menimbulkan rasa cinta dalam hati ini
menghapus segala kata kata hati kerasku
untuk memberi kasih ini
kepadamu hingga tiada yang mampu
dapat menidakkannya

PUJAAN HATI .. namun kini kau telah pergi jauh
jauh dari mataku & diriku
tapi aku tetap berasakan bahawa kau selalu
berada dekat denganku
segala kenangan antara kita tidak akan pernah aku
lupakan sayangku
ketahuilah bahawa aku masih mencintai & menyayangi mu
hingga kini masih tiada siapa yang
mampu menjadi pengganti dihatiku

PUJAAN HATI .. mungkin sudah tercatatnya takdir
untuk kita tidak bersama lagi
tapi aku tidak pernah berputus harapan
bahawa aku akan kehilanganmu selamanya
aku akan tetap memohon & berharap agar
kita akan kembali bersatu menyemai cinta yang
sudah termaktub dalam hati ini

PUJAAN HATI .. saban hari aku akan menunggu khabar darimu
walaupun aku tahu itu tidak mungkin akan
terjadi kerana sudah terlerainya
kasih antara kita
aku tahu bahawa aku tidak perlu mengharap
apa apa pun darimu 
tapi aku tidak mampu untuk
berbuat begitu kerana aku
sudah terlalu menyayangimu sayang
tidak sanggup aku ingin melihat kau bersama
yang lain selain diriku

PUJAAN HATI .. mungkinkah masih ada ruang kemaafan
untukku ?aku terlalu merindukanmu
merindukan saat & detik kita
bergurau bersama
meluangkan masa terindah bersama
kini masih terbayang bayang di benakku

PUJAAN HATI .. kehilanganmu telah menyedarkanku
apakah makna cinta yang sebenar
walaupun aku tahu cinta juga boleh
membuatkan seseorang itu terseksa
terseksa kerana merindukan kekasihnya

PUJAAN HATI .. sesungguhnya kau telah memberi kesan
dengan kehadiranmu dalam hidupku
aku tidak akan pernah penat menanti & melupakanmu

PUJAAN HATI .. aku berdoa agar kau di sana 
yang jauh dariku tapi tidak dari hatiku
mengecapi hidup yang bahagia kerana
ketiadaanku ini mungkin memberi kau
sedikit kebahagiaan

KASIHKU PADAMU TIDAK AKAN PERNAH PUDAR


  


Tuesday, 5 July 2011

Youuu T__T





















okayy , I think its enough for today to expressed my feelings right now. I know its hard for me to forget you. You has been filling the space in my heart. My heart is empty without you. Now only you reigned in my heart baby ... MISHH you <3<3


kay bhaii ~

Saturday, 2 July 2011

MACAM MACAM HAL ! BIKIN HAL ! -..-


ASSALAMUALAIKUM

hyy kawankawan !wahh ,lame nye aku tak update blog ni.mcm mcm yang jadi kat aku bulan lepas (6). so aku harap la kan bila da masuk bulan 7 ni semuanya akan jadi ok dan tak ade pape yang jadi lagi.aku tak tahan la lau setiap hari hidup aku ni asyik diganggu je.sape yang dapat tahan kau tahu !ingat aku ni hati lembut? sabar? sangat ke kalau benda2 yang mengarut merapu meraban jadi dalam life aku? huhhh -,- terlalu banyak konflik antara kau kau kau dan aku !

FIRST !tah la weyh ,aku pun tak tahu nape ade je yang tak suke or dengki dengan aku ni. nak kate aku ni HOT *hot kehh? dah sah2 la bukan kan ,cantek pun tak jugak ,pandai lagi la hampehhh. hah !sebab ape eak? brrr ~ tak paham lah aku dengan budak budak zaman sekarang ni ade je yang dea tak puas hati dengan orang tu la ini la.MASALAHHHH betol !!! ape kate aku cadangkan yang kau kau dan kau tu pegi je face to face dengan orang yang kau tak puas hati tu. tak yah nak dok kutuk orang tu sane sini ,kan benda tak baek tu.dari kau rase sakit hati tak tentu pasal baek la kau jumpa orang tu terus kan. betol tak?? tak caye kau cube la lepas ni. haa ni buat orang yang ade masalah ketidakpuasan hati la kan tapi yang tak ade masalah tu jangan pulak pegi carik masalah.padah je nanti.HAHA.

kayy SECOND !berakhir la sudah hari sukan sekolah kali yang tetttt tak tau !hehe terok seyh *pagi tu hujan lebat kot ,so lebat pun datnag jugak kat stadium peduli ape.hehe. tapi memang ramai la kan yang terpaksa mandi hujan..mandi hujan ramai ramai !hahaha.lawak sungguh !tengok budak2 kawat kesian lak habis basah kuyup dengan uniform dorg tu.sabo je lahhh ~ dalam kol 9 baru la start then abis dalam kol 2 cmtu.series penat kot !da la tengah2 panas.huhhhh.

3 acare aku masok tapi satu je yang menang 4x100 tu pun tempat k-3 kena kitai akhir2 tu.tak pe la tak ade rezeki nak dapat tempat pertama kan. alhamdulillah ade jugak menang kan dari tak ade? lain acare 4x400 batal sebab sorang pengsan.huhu ,terlampau excited sangat kott* 100 meter aku ingatkan tak yah masok tapi lastlast cikgu pakse jugak.pehhh !tapi kalah jugak.hoho. yla aku mane lari laju ouhh ,lembbb gyler nyer.kutuk diri sendiri* jangan kau yang kutuk dah lah !hehehe.pape pun sukan sekolah tahun ni kurang meriah la.betol tak betol tak?kan aku da cakap..heee*

LAST !masalah kau dan aku.sape 'kau'??err ,sape sape je la nyahh *kayy masalah ni aku nak kate berpunca dari orang lain pun tak boleh jugak sebab semua yang terjadi tu mesti ade hikmahnye kan ?so maybe da memang benda ni nak jadi kan so memang aku tak boleh nak cakap sape yang salah la kan.tapi masalah ni belum selesai lagi sampai masok bulan ni(7). huhh ,aku tak tau lah nak buat cmne lagi.nak harapkan kau ?hummphh ,tah sampai kapan la ka kau nak tolong aku settlekan.tapi kau tak tau yang aku sangat sangatttt rindukan apa yang kte penah buat bersama dulu ,kenangan antara kte teralu banyak sampaikan kat mana2 aku pergi mesti akan teringatkan semua kenangan manis tu.sumpah rindu gylerrr !sampai aku kadang2 naik gylerr tahu .....





so aku harap sangat dan berdoa semoga bulan yang baru ni akan lebih menyinari hidup aku selepas apa yang aku hadapi sebelum sebelum ni...amin~~

kayy lah hari da hampir subuh ni tapi aku tak tido2 lagi.aishhh ape nak jadi lah.anak sapo lah ni* kol 7 da kena gerak nak pegi sekolah ade LARIAN 1MALAYSIA. pehhh ,sumpah semangat lebih :)* harusla kan.tercatat dalam BOOK OF RECORD kott ..... untg tak untgla kan :DD.kayy ,babayyy.

WASSALAM :)

Tuesday, 28 June 2011

Its COME !!!

ASSALAMUALAIKUM

kayy aku lame kot tak update.err ,ni pun malas nak update actually.cume nak post about esok je.huh? esok? ade ape? errr ,ade HARI SUKAN SEKOLAH ! brrr ~ cuak seyh aku.aku masok tiga acare lak but satu acare aku tarek diri sebab  tetttt !mane leh bagitau.hurmm tapi seriesly aku cakap memang cuak pluss berdebar debar esok ouhh -,-

esok kena bertolak dari uma kol 7 pagi.7 pagi tahu !erghh ,malas la nak bangun awal.mengantuk ouh !petang tadi training jap je untuk acare esok.aku ade acare 4x100 and 4x400.gylerrr weyh penat kot nak lari satu stadium tu.aku ni da la lembab bab lari lari ni.dengan pertambahan berat badan lagi.HAHA.

ouh kay ,btw hari ni tak ade yg interesting pun kat sekolah.BIASA BIASA saje :) kay la hope esok kurang la nerbous aku ni kan.hehe.nites ,babayyy ~ muahxx :*

WASSALAM :)

Saturday, 25 June 2011

Maharaja Lawak !!

ASSALAMUALAIKUM

horayy !akhirnya juara yang dinantikan telah muncul !kejuaraan bagi MAHARAJA LAWAK dimenangi oleh SEPAH !yeayyy !sukesuke <3<3.over kau nyahh* memang da dijangkekan pun akan menang.tak pe la maybe bukan rezeki JOZAN untuk menang kot.sabor je lah ~ hee* pape pun tahniah diucapakan kepada SEPAH :)
actually aku tak tengok pun MAHARAJA LAWAK ni.tapi aku ade la up to date kan nak tau serba sedikit.as long as aku tau jugak la kan ape kemende nye rancangan tu.dari kau? ade? tak ade diamm :)*

kayy ,aku nak tdoe la saje je update ni.esok ade kelas lesen lagi.adesss ,malas ouhh.brrrr -,- btw sayang awak mr E <3<3 tetibe je--'*

kayy ,babay semua.

WASSALAM :)

Friday, 24 June 2011

Hari Terbuka Sekolah

ASSALAMUALAIKUM

helo semua. apa khabar ? hope semua sihat sihat je kay.ouhh ,agak ame tak meng-update bog ni.sebab tak tahu mau posting ape? tak ade story yang menarik menarik pun.hurmmm....

ouh kay ,tak nak merapu panjang.hari ni kat sekolah aku ade buat hari terbuka.ape tu? ala yang makpak pelajar semua datang kat sekolah amek repot kad tu.haa ,paham?? erm ,tadi aku datang sekolah pun lambat pulak.haha ,buat mcam sekolah tu bapak aku ade share.hee ^^ then ,aku sampai kat sekolah tengok tengok semua dah duduk nak bace yassin.pehh ,naseb ler tak kena tahan dengan pengawas kat pagar tadi.legaa*  tapi memang sangat ramai la yang datang tadi.lawannya* heee !

mane tak nye ,hari terbuka ni la yang budak sekolah aku paling tak suke.nak tau nape? sebab dorang tak nak cekgu repot pasal perangai dorang mase kat sekolah ni.HAHA ,cuak kau ! and ade lagi pasa result exam dorang.tapi yang dapat resut terok terok la kan.hehehe.segelintir la yang cuak * tapi aku tak pun.sebab makpak aku tak datang pun.hee ,tak suke or bangge kayy :DD lagipun dorang bukan kesah pun pasa akademik aku.tak kesah?* yups ,betol la tu.yela aku ni bukan nye pandai mane pun tak macam kakak n abg aku.but sokayy ,aku tak terase hati pun.chillll lah !

huhh ,budak kelas aku ramai kot yang tak datang.agak dalam 14/42 jugak la kan.gylerr buhsan ouhh kat kelas tadi.membe sekepale aku dah la sorang tak datang.kurang menyengat la aksi gyler aku.heee ~dalam kol 9 lebih macam tu Mas n Mira da balik.tak bestt ouh balik awal.yea dorang ade yang nak amek repot kad.untgla kannn* hahahaha.

so tinggal aku dengan Ieyka je la.brrrr ~kteorang tak tau nak buat ape da.sangat buhsan.so pegi la merayap sane sini nak hilangkan buhsan.agak2 dalam ko 11 beh cmtu kteorang decide nak blaahh awal.sumpah tahap gaban buhsan kteorang !huhhh.kuar je sekolah teros buat keje gyler.amek pic tengah2 jaan lak.pehh !dengan pakai baju sekolah nye.memang lawak la kan.huhu ~ then jalan kaki pegi myOne n beli bubble.jalan jalan cuci mate.hehe* dalam pukul 12 aku pun kol akak aku suruh amek.so tinggal la Ieyka sorang2.ciann dea naek bas.aku nak anta dea tak nak.btw aku nak tunjuk gambar kteorang tangkap tadi.jangan gelak tau !*
TARRRRAAA !!!!



kayy ,ni je la yang aku nak share.babayy ~

WASSALAM :)

Monday, 20 June 2011

Masih belum terlambat kan ? ^^

ouhh kay, aku memang nak post pasal hari bapa .tapi mase tak mengizinkan aku untuk berbuat begitu. cehh * kay, aku nak ucap selamat hari bapa kat ayah aku yang tersayang lagi tercintaa !hehe, jangan jeles. huh, tak ade kaitan --'* btw ayah sory tak ade hadiah pape nak bagi pun. no money lah . heheh. papepun adek nak say : ilapiiuuu so muchh ayah! you are wonderful && bestt father that I had !owahhhh <3<3

and tak lupe jugak kat bapa bapa yang menjadi bapa tak kire la muda or tua kan .masih belom terlambat lagi untuk saya SHAFIRAH KAMALUDDIN mengucapkan SELAMAT HARI BAPA <3 okayy, semoga hidup anda semua diberkati ALLAH hendaknya ^_- aminnn ~  



I LOVE MY DAD <3<3 ^^

Ouhh Okayy Now We're Different -,-

ASSALAMUALAIKUM
ouh kay ,hari ni malas nak membebel n merapu macam biasa yang aku buat. ouh eakk ?* so aku nak terus je cite. huhh , rase sedih tetibe muncul dalam hati aku mase aku tengah menaip ni ): apakan dayaku aku cuma insan yang lemah & tak berdaya menahan dugaan sebegini. ouh kay, aku da starting daa =.=' *

act tah la aku pun tak tahu ape nak jadi dengan life aku sekarang ni. macam macam benda jadi !lepas satu satu yang timbul. kalau baek tu takpe la alhamdulillah la kan, ni tak !hurghhh ~ Tuhan -_-

kay fine, semalam aku gaduh besa nye dengan kawan aku. kawan ?maseh adekah yang nak berkawan dengan manusia mcm aku? kayy ,tak yah jawab* sebab ape? semua tak bersebab! huh, sungguh tak makan dek akal lah sakai! -,- * ye memang betol ape yang aku terangkan ni.

mesti tak paham kan? kayy ,tak yah paham pun tak pe. nak kate gaduh pun tak ade lah besa mane kan cuma benda ni dah menyebabkan aku tak bertegur sape dengan dea lagi! hanya sebab benda tu kite jadi mcm dulu. ye.same mcm waktu dulu * series aku sebenarnya rinduu gyla time lepak dengan kau. tapi tu sume tak mungkin kan jadi? kau dan aku sekarang tak mcm dulu lagi. 'isi dan kuku' . sekarang kite dah berubah mcm 'langit dan bumi' . ape pun yang kite buat sekarang ni dah tak sama. masih lagi terngiang2 suara & gelak tawa kite besama. terbayang2 waktu kite bergurau senda. tapi kini ... semuenye dah lenyap! lenyap bagaikan hembusan angin meniup dedaunan berguguran...

aku tau ni sume yang jadi bukan kite nak. ni sume takdir yang telah ditentukan oleh ALLAH S.W.T untuk kite. aku jugak bukan la nak menyalahkan sape sape atas semue yang terjadi. ylar ,mungkin semua yang terjadi ade hikmah disebaliknya. kite tak tahu kan?? hurmm ,tak pe la ape yang aku boleh buat doakan yang terbaek je untuk kau. moga kau mendapat keberkatan hidup dpd ALLAH .mungkin ALLAH nak beri kau kawan yang lebih baek dari aku. ye aku tau memang aku tak baek* aku bukan la kawan yang dapat meringankan penderitaan kau, mengurangkan kesunyian kau, menjadi pendengar masalah kau, dan yang teramat penting sekali aku dah tak mampu untuk menjadi kawan @ sahabat yang kau rasakan baek lagi. maafff ~ memang benar maaf bukan segala2 nya tapi hanya ni yang aku mampu katekan..

WASSALAM :)

Friday, 17 June 2011

AMPUNI AKU )':

ASSALAMUALAIKUM
heyy , heloo all ! mishhmishh same blogg aku niy haa. lame kot tak update. aduhh , nak tau tak sekarang niy mcm2 hal jadi dalam hidup aku. huhh , tak tau lah nape. --'

14-06-2011 > adalah hari yg paling terok pernah terjadi dalam hidup aku. sumpah! aku sgtsgt malu dengan hal tuh. malu dengan sape? opkos malu ngn ALLAH S.W.T terutama skali! then malu dengan makayah aku , ngn org yg tahu pasal hal niy.* series ! aku tak pernah alami benda cmniy seumur hidup aku.

dulu aku selalu sebok pasal hal org. haa! sekarang kan dah kena batang hidung sendiri! rasekan shafirah! then aku pun tak sangka aku pun boleh jadi mcm dorang yg aku sebok amek tahu tuh! huhh , malu yg teramat lahh sangat -,-

aku tak tahu lah ape nak jadi ngn aku aku sekarang niy. perangai makin menjadi jadi. jadi ape? baek? ouhh , busitt! bukan la * dah terang menerang tak lah kan!

 '' YA ALLAH YA TUHANKU YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG .. KAU BUKA KANLAH PINTU HATI KU INI YA ALLAH .. AKU TAHU AKU TELAH BANYAK MELAKUKAN APA YG TELAH KAU LARANG YA ALLAH .. AKU SUDAH JAUH TERPESONG DARI JALAN LURUSMU .. BAGIKU NIKMAT DI DUNIA INI LEBIH MEMBERI AKU KEPUASAN & KESENANGAN YA ALLAH .. AKU TELAH LALAI MELNJALANKAN TANGGUNGJAWABKU SEBAGAI UMATMU YA ALLAH .. AKU LEKA DENGAN KESENANGAN DI DUNIA INI .. AKU EMNJDAIKAN DIRIKU HAMBA KEPADA SYAITAN & IBLIS .. AKU LUPA DENGAN SEGALA JANJI JANJI YG TELAH TERMETRAI SEKIAN LAME .. AKU LUPA SEGALANYA TENTANG TUHANKU , IAITU ALLAH S.W.T TUHAN SELURUH ALAM .. MAHA KUASA .. YA ALLAH , AMPUNILAH AKU , HAMBAMU YG TELAH BANYAK HIDUP BERGELUMANG DENGAN DOSA .. DOSA YG TIDAK TERKIRA BILANGANNYA .. AKU MOHON KEPADAMU YA ALLAH .. SUCIKAN LAH HATIKU YG KOTOR INI , LAPANGKAN LAH HATIKU YG SEMPIT INI & TERANGILAH HATIKU YG GELAP INI DENGAN CAHAYA (nur) MU .. KAULAH MAHA PENGAMPUN 7 MENERIMA TAUBAT HAMBAMU .. '' moga masih belum terlambat lagi aku untuk memohon amun dariMU ya ALLAH ..

aku menangis dan menyesal dengan apa yg terjadi. aku tahu semua ini tudak akan terjadi kalau aku mendengar kata kata mak. kalau aku tidak mengikut kata hatiku. namun apakan daya , semua telah pun terlambat. nasi sudah menjadi bubur ~ terlajak kereta boleh di undur , terlajak sikap semua hancur !

MAK .. ampunkan lah dosa2 anakmu ini .. dosa yg sengaja mahupun tidak sengaja .. saya tahu saya banyak menyakitkan hati mak .. degil , tak nak dengar ckp mak .. ampunkan saya mak )':




p/s : anda semua jadilah anak yg baek ye. soleh & soleha. moga2 hidup kita semua mendapat rahmat dari ALLAH S.W.T ^^

WASSALAM :)

Friday, 10 June 2011

Ouhh Homeworkkk ^_^

ASSALAMUALAIKUM

hyy , malam sume ! hari niy post pendek jehh. malas nak taip panjang2 , pk ayat lagi. hehe. so just street to the point jeh lah ea. (:

hari niy dah masuk dua minggu cuti sekolah tapi satu homework aku pun belom siap. kalao setakat satu dua jeh tak pe , niy bukan maen banyak lagi yg cekgu aku bagi. aisshh -,- ngape lah cekgu niy bagi banyak benor homework ?? den maleh lah nak buekk , tahu tak maleh ?? cuti sekolah niy bukan buat homework lah , tapi merehatkan minda serta jiwa dari memikirkan pasal sekolah. kan kan ? niy msti jeles kan nak bagi kteorg duk umah goyang bntot jehh. HAHA , tipuu *

kalau ye pun nak bagi homework tuh jgnlah banyak sangat. memang lah makin banyak homework yg kteorg buat makin pandai tapi takkan sampai banyak cmniyyy. huhhh --' oke lah tak nak merungut panjang2 , nanti tak berkat. huhu. mari buat homework jommm ! k babayyy !

WASSALAM :)

Heyy Youuuu.... (;

 ASSALAMUALAIKUM 



  



Onlyy that , babayy take cares..muaahx.

WASSALAM :)

Monday, 6 June 2011

He's Goneeee )':

ASSALAMUALAIKUM 

hello pepps ! yeah now i haven't sleep yet. time shows 2:38 am. late already rite?? huhh , ape kejadah nak speaking2 pepagi bute niy?? * saje jeh la. heheh. 

semalam sedih ouhh. huh? sedihhh? ngape? cucite cucite ~ sengal * dah lah aku tengah sedih bole kao buat lawak yg tak lawak pulak ehh. sekeh kang ! sedih sebab ape? putus cinte? gaduh ngn bf? frens? family? eshhhh , semue salah ! actually sebab abg angkat aku dah tak nak contact aku lagi. uwaaaa ;'( dea cakap mcm tuh sebab aku bagitau kat dea jangan panggil aku 'sayang sayang' nanti bf aku tacink. time tuh tengah sedap layan mcg kan. aku pun try lah cakap cmtuh. sekali hah ! amek kao ! then dea bole pulak cakap cmniy ..

aku : .......sambungan mcg abg lao tak cakap sayang bole kan ? 
dea : nape adek ? dah xbole nk panggil sayang lagi ? (smiley)
aku : bukan. tapi pawe adek tacink bile bace mcg abg niy. huhu (smiley)
dea : oo. sory2. abg janji abg x panggil mcm 2 lagi ea. lau xnk abg msg adek lg pun xpe. abg fhm (smiley)*cover
aku : eh tak pe abg. jgn mnx maaf pulak. eshh sampai k stu pulak kan.
dea : xpela abg fhm. xnk abg sbb abg kau org bgdoh. jge dri kau org k. abg doakan kau org hpy slalu. as'kum (smiley) masih lagi ?* -,-
aku : abg ape niy. dea da oke la. smpai aty abg ckp adek cmniy. tk pe la kan maybe abg da tk na lyn adek lg . time kaseh sgtsgt abg. adek hrgai. wslm 

aku stilll tunggu & menuggu mcg dari dea. tapiii , tiada )': sedih , hampe rasenyer ~~ sampai hati dea buat aku cmniy. ape salah aku kat dea? besa sangat ke salah aku? aku cakap baekbaek kat dea tapi niy yg dea balas. 
aku sedih gilerrr bile abg angkat yg aku paling sygg buat aku cmniy. susah sgt ke dea nak paham? aku cume cakap tuh je tapi nape sampai dea nak buat keputusan cmniy???? hurggghhh ! even dea niy just abg angkat aku je tapi aku terase kehilangan dea. iskisk sedih !

to abg : tak penah ade niat dalam diri adek tak nak contact ngn abg lagi. papepun adek tetap sygg abg sampai bilebile. adek takkan penah lupekan abg. adek akan rindu dengan perhatian yg abg bagi at adek , pujian yg ikhlas dari mulut abg yg 'manis' tuh , gurau senda abg yg melampau , suara abg yg mengade , lagak poyo abg && semuenye pasal abg. abg memberi kesan yg mendalam dalam diri adek. terima kasih untuk semua yg abg buat tok adek. adek sygg abg sgt !

kk babay , not in mood.

WASSALAM :)

Sunday, 5 June 2011

The Best Ever !!

ASSALAMUALAIKUM 

hyy all :) hari niy tak mao cakap pepanjang melalut macam macam. teros street to sesame street. hehe , lame lak tak sebut ayat tuhh * winkwink. okayy post hari niy pasal hang out ke KL. yeahh , tahu ape tuh KL ?? err , sumpah kuno* hehe. erm actually plan yg sebenor2nyer nak pegi TS lah kan maen ape kemende menatang tuhh. lahh yg banyak bole maen tuh. senang cerite theme park lah. huhu. sakaiii ! * haa , nak pegi stuh la tapi tuptup tak jadik ! ramai sgt orang. hurghh tak suke ! ermmmm tak pe lah kan aku terime sabor je lah ~ naseb ade yg baek haty menemani aku jenjalan pusing pusing kat mall tuh. hehe , sukesuke * mao tak suke , yg tesayang lak. wuuu untglah kan ~ c amoyy ngn faris pegi lepak tempat laen ngan membe dorg. sampai haty dorg tinggalkan kteorg. iskisk :'( kalao lah c tesayang aku niy tak ade agaknye aku sorg2 jeh lah kan. hurmmm.

oke tak payah nak tangkap touching2 lak. hehe* then aku ngan dea pun pegi lah jenjalan pusing satu mall tuh. pas satu2 kedai kteorg terjah. memang dea tepakse sabor je lahhh ~ ngan aku kan. alorr , normal lah kan pompuan mesti lah suke shoping2 niy * so syggg harap paham yea :) btw sygg , tengs a lot sebab sudi and sabar sgt melayan karenah saya niy. hehe. and and this was the best ever too i had withh you dear <3<3 awww ~ ouhh yea lupe lak , ingat tao baju yg saya belikan tok awak tuh , jgn pakai bile kuar ngan pompuan laen ea ! saya tak suke oke ! haa , marah niyy * memang (''/) 

lagi satu kan , aku dapat beli baju yg selama niy aku nak. yeeayy ! suke gylakk lah. err , suke pun ade giler ? so who cares ??* nak tengok ? tengok ape ? baju lah ape lagi. aduhh. niy lah baju tuh ! cantekk tak ? hahh , kesah pulak aku kao cakap tak cantekk , wekk * even baju niy da ramai yg pakai tapi bagi aku still baru lagi ! hee. actually baju niy kaler pink stricky skett , tapi dlm pict niy nampak kaler meroon kan ?? err , biasa lah tuh kan. hohoh *



okayy , sudah cukup rasenyer aku becite. amacm oke tak ? agak2 bole jadi penglipur lara tak ?? huh , kaitan pulak * wutever ~~ before that aku jamahkan korg dengan pict baru aku tdy. tapi time da balek baru aku pict. time tunggu ayah amek. hehehe , bole lah kan dari tak ade ?? dengan itu aku shafirah kamaluddin mengundurkan diri dari blog niy. babayyy , mat malams <3<3



p/s : gambar time hang out tak diambil sebab tak ade sape nak jadi photographer . hehek. next time maybe ;)

WASSALAM :)

Saturday, 4 June 2011

SFC di Hatiku :)

ASSAAMUALAIKUM 

hyy semua. sehat tak hary niy ?? hope sehat la yea. erm , posting today simple jeh. nak story about one group yg aku join kat facebook. ape?? hurmm , name group tuh Suke Family Crew (SFC). plek ?? ape function nyer ? tungguuuu , sabor dulu. sesatu dulu ea aku cite. 

SFC niy group yg mana semua ahli yg join this group harus , ehhh WAJIB meletakkan perkataan SUKE kat depan name yg dorg suke. tak kesah la suke ape pun. org ker , benda , tempat as long as SUKE tuh kene ade kat depan ! err , tak paham ? niy contoh : Shafirah Sukegilercakapbanyak. haa kan ade SUKE tuh. lbeh kurang cmtuh la kan. ape yg best ?? err , tah la aku pun tak tahu ape yg best tapi agak unik sebab niy a satu2 group yg paling HOT. err , hot kehh * hot tao ! tapi aku join this group bukan sebab hot ker ape kan. saje jeh la try kan , first2 dulu. so bile da lelame eh eh cm bestt jeh. nak tahu yg paling aku touching gylerr dorg niy sume caring caring tao ! cite jeh la pape pun sure ade komen positive dr dorg. bak kate omputih 'sharing is caring' hee * nak cakap ahli nye banyak memang tak banyak la kan. just ribu2 gtuhh. yg aku tahu la *hehe. 

ouhh hampir terlupe ! dari mana dan bagaimana wujudnya group niy ?? haa , meh sini aku introduce kat korg yg masih lagi belom mengenali or mengetahui pasal group niy. cett , ayat skema bagai * okayyy , yg create group niy Amirul Haniff bin Isman atao lbeh dikenali sebagai Aniff or Niffy. age this year 19 , stay KL & Labuan. niy president group SFC :) one thing pasal dea yg sume org minat muke dea yg kiut ++ ncem sgt ! looks like Zoey tahu ! kenal ? tak kenal sudah * haa see ! kat bawah niy lah dea Amirul Haniff tuh :)


p/s : abg soey eh adeii copy pic abg :) jgn marah. maap  !
okayy , let i introduce the vice president lak. ehh , speking2 niy gapo lak ?? nyanyukk * maap yek. hehe. lao dah ade president mesti ade timbalan president nye jugak kan. so niy lah vice president group SFC Ejal Sukechoclatecadburycrunchie. soey eh ejal aku tak tahu name full kao ape. hee :) age 16 , stay KL. muke dea kiut kan ?? err tak ? bagi aku kiut jehh * kao dengki yehh ? HAHA.

p/s : soey jugak aku copy pic kao. jgn mrah , ampun :) 
yeahhh , niy lah dea org kuat SFC. hehe. btw aku nak says aku syggggg kaorg sgt lah ! untgla ade org sygg * heee. one more thing aku hope dapat a meet ramai2 SFC niy. maybe one day * rinduuu sgt same korg SFC<3<3 

WASSALAM :) 

Wednesday, 1 June 2011

Keboringan o__o


hyy , ouhh hari niy sgt bohsan tahu ! perh untgla kawan kawan aku semua pegi KL jenjalan. aku niy haa dok terperap kat uma. teramat bohsan tahu ! dah tak tahu nak buat ape lagi bagi hilang bohsan niy. so posting jea la pape pun. ayat pun sengal2 je.lantak la* tapi tak pe la hari sabtu nanti aku nak kuar jugak ! haha. yeayyy ! sukesuke :) tak yah nak suke sgt la kan* bukan pegi mane pun pegi KL je. nanti nak kuar tuh pun tak tahu nak pakai baju ape lagi. hurr , niy yg aok malas nak kuar niy. susah benor nak mileh baju yg sesuai --'

tak pe la pakai je la baju pape pun yg ade kat dalam almari tuh. janji pakai baju. dr tak pakai lagi susah. hehe. lagipun akak aku ade boleh lah mintak tolong dea pilihkan baju yg sesuai. huhu* okay hari niy baru rabu ade lagi 3 hari nak dekat sabtu. haa , kire ade mase lagi nak memilih. cehh , mcm nak pegi mane je aku niy* padehal KL je kott. over do !* hah , pegi lantak aku la. 

peh series aku tak tahu lah nak cite ape lagi. tapi time aku ngah menaip niy fikiran aku asek melayang teringat kat buah haty kesayangan aku je. tak tahu nape. HAHA , agak sengal yea* okay la babayy , muahx ! 

WASSALAM :)

Grr , benci lah !



hyy all. tonight was very offensive night to me ! huhh , you know what ?? just because of the other person I get a little fight with him. why must this happen ?? why ?? this all because what I asked to him. "whether you want celebrate -- birthday ?? " only that ! but you said "if I do it will make you hurt , and I feel guilt to you" so I dont know.." when my birthday did you have do or planned like that ?? no right ?? sounds like I jealous of her ?? yeahh , did I ??* huuuhhh , I had no idea going to do what. its really annoying you know ! just mention ---  name already make me angry. and I also weird why must he always backing you up ?? ouhh , I forgot that you were his foster sister that he loved. HAHA* what ever you do he will not taking to much. if he angry it only a moment , but after that he will okay back. I know like how he loves you... err , maybe he loves you more than me. it cant be denied. I can see it from the movement of his body language. thats enough to me to show that he will always loves you no matter what happen or what you did...

huhh , but nothing can I do... I only can see cannot stop him whatever he want. I know that i am only her girlfriend , not the person who very close to with him and nothing more than that. I also know that you had knew him before me. thats why you always bringing up the past ! you cant accept the fact... and because of this too our relationship did not last long. I am pleased to God... every moment I will think how much longer that we have to remain like this. the all happen because of me ??? tell me why ?? huhhhhhhh...

okayy , fine I dont want bringing up the past. let the past be past ~ but one thing that I want you know , can you please leave out our matter ? you also have your own life right ? so why dont we just do the best for our own life ?? can ? but if you still do the same thing , only God knows and He will reward you... God is almighty and powerful... I know that I am not as perfect as others but I certain the gift of God... babayy , gudnites -___-

WASSALAM :)

Tuesday, 31 May 2011

fun and awesome ! ^^

ASSALAMUALAIKUM 

hyy , all. ketemu lagi kite hary niy. oke apekah yg 'fun and awesome' tuh ?? haa.. niy semalam punyer cite. hehe. aku dapat green light dari mak aku untok kua ngn buah haty kesayangan aku. untgla* eshh , mane tk nyer bukan senang tahu nak dapat green light dr mak aku. ntahla tetibe jeh haty mak aku baek ++ mood dea kan. haa , nseb baek la kan. aminn* niy sume punce dr plan aku la. ylar aku niy suke bikin plan gegyla. hehe. so kteorg pun pegi la wet world kan. include adek2 dea sekali pulak. wuu , kuar ngn adek dea sekali ouhh. mule2 agak segan la sebab tk bape nak rapat. ylar before this , mcg jea. tk penah kuar sesame pun. 

alhamdulillah , plan aku tuh berjalan smooth je. huhu. masing masing enjoy la semalam kan. aku banyak spend time ngan adek2 dea. waahh , untgla* hee , tk yah nak untg sgt la kan. aku rase mcm one family pun ade jugak ouhh , mane tk nyer adek2 dea kecik je. org luar ingat anak kteorg pulak. mcm mummy mude la rupenyer* HAHA. sgt tk lawak tao ! tapi tk ade gambar nye la pulak , sebab rase mcm tk sempat jea. nampak bnor nipunyer* huhu. tk pe la next time still ade lagi. nti aku tangkap gambar oke ^_- . 

pape pun aku sgtsgt enjoy and best sgt dapat spend time besame dea even ade adek2 dea. tk penah aku rase sebelum niy tao ! tanks to GOD and mak aku yg 'baek hati' sebab bagi izin aku nak kuar semalam. hehehe. i lapiuu mum ! bodek*


WASSALAM :)

Monday, 30 May 2011

Lame Kan ??

ASSALAMUALAIKUM 

hyy all. korg sume sehad tk ? hope sehad la kan. aminn. lame sangat aku tk update blog niy. huh ? lame kehh ? ade la jugak kan.. act bukan ape , cume mase tk mengizinkan untok aku update blog niy. hee. dan2 jeh kan , padehal sebab laen. saje cover* ouhh yea , bebape minggu yg lepas about 3 weeks , aku mid year exam. peh! gyla lame kan kan ? tapi ape bole bt da memang rules nyer mcmtuh. tapi naseb baek la kan time form4 niy exam nyer tk banyak. hurrr , lege aku. pape pun sume subjek aku bole bt la jugak kan even ade sesetengah tuh aku maen taram jeh. hehe. adatla tuh kan , kate tk bace buku. kantoi* muke aku nak bace buku ? memang tk bole blah la kan. jelas sgt aku niy bukan ulat buku tapi ulat ape ??? pndai2 la teke sendiri. hee :)

so dalam minggu exam tuh memang aku bosan gyla la. da la tk dapat online , nak kuar memang sgt dapat la kan. tapi kuar senyap2 ade la* huhu. mane tk nyer kalao kuar na mintak izin memang tkkan dapat. 26-05-2011 date yg mana menandekan berakhirnya peperangan otak bagi pelajar pelajar sekolah menengah telok gadong. haha , we're all free ! freedom from exam ! yeahhh ! padehal baru mid year exam* ape la --' 

29-05-2011 date yg mana lappy yg aku gune sebelum niy baru lepas service. haha , kesian deyh lappy tuh banyak sgt 'penyakit' nyer. sekarang da bole la gune mcm dulu balek. bole berFB , berBLOGGING and berber pape jeh la. huhu. sengal sgt * oke la post niy tk banyak sgt nak cerite. nty ade story baru aku post oke. btw , take care alls. mishh you muahx !<3<3

OKEI babayyy, WASSALAM :)

Tuesday, 26 April 2011

Enthroned in The Hearts

ASSALAMUALAIKUM

   okayy , just a simple and jiwang post today .. HAHA . wut is enthroned in the heart mean ?? huhh .. its about a special guy that has appeared in my life . not be supposed to be met and met . so you must read this ..



I recognized it at first fell in love with him for the first time . When it is more closely acquainted , and so came the same feelings of love ...
Since you appear in my life , you have made my life bright and cheerful again . You also made me smile and happy in your side . You always make me want to be on your side . How do you treat me and caress me makes me very comfortable with you ...
You know how to please me when I was sulking and jealousy of woman who you know before this . I know before this with many girls and many have your couple but I really cannot hold my feelings . So , I have to accept this and understand it ...
So on the 29 March 2011 has been created and established relationship and unification of two hearts in the life of ADAM and EVE . Now beggining our life as lovers heart . Together we endured and come through all the trials and challenges ...
But when our was still new , we have blossomed at the trial . The allegations were indeed very painful and it was insured . At the time I was brave and courageous right way to reach the right heart for the patient ...
But you always told me not to give close range only . You have to fight for what you want to . You do not quickly give up , I was there for you dear . You let alone what they want to say about you because the more you respond the more severe is the letter . If you not the one you just act nothing happen okayy . As long as you do not become like them ...
You said to me : okayy , now i really care about you . I really really love you . I admit that you were just in my heart . I hope you not too take heart with everything I do . Only you now in my heart and there are not other girls except you .. I will do more better than you want . I will stand our relationship for the sake of us . I love you dear ..  


Ouhh baby , its so sweet . Im really deeply moved to hear it . Okayy , lastly .. I want you to know at this time no one other than you my heart and you were elected to fill the empty space my heart now . Loving you is where I was, jokingly, to express my problems, share ideas, complain, tell all what happened in my life and into my place expression of my feelings ... to the person that I love KHAIRUL IZWAN ...

Your lover ,
SHAFIRAH 


k bhaiii .. nites all . WASSALAM:)



 

Saturday, 23 April 2011

Rindu yg teramat laaa :(

ASSALAMUALAIKUM

hyy .. lame nyer la fyra tk update kat blog niy . rindu rindu . hehe ! post ary niy na say about ape yek ?? hurmm .. ouh ye ! ary niy adalah ary yg terakhir bagi cekgu cekgu praktikal yg mengajar kteorg kat skola . aduhh , sdeyh siod . walaopun dorg just ajar kteorg kejap je tapi aku da rase syg pule kat dorg ouhh . cekgu yg praktikal 5 org jrh tapi yg ajar kelas aku 2 org . cekgu huda and cekgu fadzil .

memang besttt gyla la lao due2 cekgu niy mengajar kelas kteorg . happening sampai pening . HAHA . rugi tau kelas yg cekgu niy tk ajar . pe yg bestt kteorg suke kenekan due2 cekgu niy ouhh . suke sgt time tuh tau ! nty rindu la time sn pertanian .. tanam kangkung sume tuh . saat yg paling indah dlm idup aku n kteorg sume ! pg tdy time rehat na ajak mbe2 pegi uma hijau . then baru teringat yg kangkung kteorg tuh da abes d jual . so da tk ade la lagi na pegi uma hijau ngok batas . siram kangkung . uwaaa :'( tapi hasil kangkung kteorg tuh de la dpt untngnyer kan . seriesly rindu time tanam kangkung ! ouhhhh , tidakkkk !

pasniy ape yg kteorg bt kat uma hijau sume akan jadi satu kenangan yg paling indah n bestttt dlm hidup kteorg ! huuuu ! bagi sc pulak , pasniy tk ade dah nak bgurao gurao ngab cekgu . wahhh , msti akan rindu ngan senyuman ++ muke cekgu odah yg kiut tuh ! aww , aww <3<3 hehehe . aku da lah malas ouhh time cekgu mngajar mane aku dga .. bt tk tahu jehh . even cekgu tk sehad pun still jugak na ajar kelas kteorg . btw cekgu huda n cekgu fadzil .. WE WILL MISHHH BOTH OF EU LAH ! DONT 4GET US OKEI ! LAPIU ! 

semua yg pernah kteorg lakukan jgn amek aty ea cekgu .. tuh sume hanye penambah suka ++ penawar rasa gembira jehh . cehhh ayat na mahal jeh kan :) b4 that aku na show siket pic2 kteorg besame ..


hari pertama pembinaan batas&kemasan batas

hari pertama membaja
 
membuat sungkupan 

penyiraman kangkung

hari membuat sungkupan

bersama anak murid 

yeahh .. cik petani amira&fyra

hanye tinggal kenangan :'(

uwaaa .. sdeyh2 . kami akan rindu cekgu fadzil a.k.a nani forever ! cekgu pun jgn lupe okai kat kami :) k bhaaiii . mengantok suda -,-
WASSALAM:)

Tuesday, 12 April 2011

Dah Tak Ada Dah

ASSALAMUALAIKUM 

haa , evrytime na post mesti d mulakan dengan salam . dimulakan dengan bismillah ~ lalala *huh sumpa ape yg aku da melalut niy . tuh lirik lagu kott --' ape la kao niy . oke post kali niy bukan pasal feelings2 or cintan cintun .. tapih ade kaitan sikit la kan . hehe . 'dah tak ada dah' haa , ape bende yg da tak ade ??? ceteke ceteke *lame tk guna ayat niy . tk payah teke la kan sies satu pun tk tepat . hoho . oke la ape dea tuh postnye jeng jeng jeng ... *bikin suspen sikit . 
___________
_______
____
__


haaa .. apekah dea ?? tk ade pape yg menarik pun . laa , aku bukan post sbb ade bende menarik ke hape .. just na show kat korg yg niy gambaran meja belajar aku kat skola . bawah lapek meja tuh aku  letak gambar2 niy sume . serabot kan ? hehe .*kesah la aku ? 

act ape yg aku na tunjukkan name and pic guy yg green shirt and pic aku yg separoh ngn mbe aku tuh .. ade nampak ?? buat2 nampak jeh la ea . dulu niat aku letak pictha niy sebab 1- dea boyfie aku . opss silap ! ex-boyfie then 2- gurl sebelah aku tuh mbe yg agak rapat & baek ngan aku . memang tiap kali aku dtg skola first sekali aku na tgok pic dorg berdue niy la . memang tk sah la kan kalao tk tengok . hehe . sehari tk tengok rindu rasenyer tahu ! *haa , kao ade ade ? tk ade .. :P pic guy tuh siap aku bawak pegi balek uma tiap hari lagi . aww , sweet tk ? hikhik . 

but now due2 pic tuh da tk ade lagi kat meja aku . tapi pic guy tuh still aku simpan lagi sampai sekarang tapi pic aku ngan mbe aku tuh tk simpan da sebab aku da koyakkan . koyak ?? na tahu nape ? sbb ade masalah siket ouh . aku break ngan guy tuh then selang bebape hari aku misunderstanding ngn mbe aku tuh .. huhh , ujian ujian -,- ouhh fren jangan slah paham lagi oke aku da terangkan kat kao mase tuh kan so now DAH TAK ADA DAH .. 

okayy , post kali niy sampai sini jeh ea . gtg banyak hw menantikan kedatangan aku . huahaha , ayat na gempak jehh kan . nites , tatataaa ~

WASSALAM:)